Ki H. Anom Suroto, Anoman Maneges

anoman

Negara Astina kedatangan seorang pendhita sakti mandraguna bernama Resi Lomana yang kedudukannnya disejajarkan sebagai kembang etaman dengan Pendita Durna.  Lomana bukan saja menjadi pujangga keraton Astina tetapi juga menjadi guru bagi kurawa dan –bahkan- pandawa.

Lomana juga berniat mendamaikan perselisihan Pendawa dan Kurawa, mengagalkan Perang Baratayudha dan menyatukan negara Astina dan Amarta dan berbiat menjadi raja.

Menurut Lomana pula, perselisihan antara Pendhawa dan Korawa disebabkan ulah dua orang dilingkungan Pendawa, yaitu Prabu Kresna dan Semar.  Oleh karena itu, melenyapkan Semar dan Kresna menjadi target utama Resi Lomana.

Arjuna dan Wrekudara bersama para kurawa diperintahkan untuk menjalakan rencana ini.

Tentu saja rencana ini tidak pernah berhasil, tapi bagaimana ceritanya? Dan dimana peran penting Anoman sehingga dijadikan judul dari lakon ini?

Jawabnya dapat ada temukan setelah tuntas mendengarkan mp3 wayang kulit yang dibawakan dengan manis oleh dalang kondang Ki H. Anom Suroto.

File-filenya kami sediakan untuk anda download disini……………..

  1. Anom Suroto, Anoman Maneges 01
  2. Anom Suroto, Anoman Maneges 02
  3. Anom Suroto, Anoman Maneges 03
  4. Anom Suroto, Anoman Maneges 04
  5. Anom Suroto, Anoman Maneges 05
  6. Anom Suroto, Anoman Maneges 06
  7. Anom Suroto, Anoman Maneges 07
  8. Anom Suroto, Anoman Maneges 08

(Terima kasih anda telah mampir di blog ini. Jika sudah berhasil download file kami, mohon tinggalkan komentar untuk perbaikan selanjutnya)

About these ads

Tentang Jaman Semana

Sapa Wani Karo Aku wong Aku Ora Wani Karo Sapa-sapa

Posted on 24 Juni 2009, in Anoman Maneges, KI H ANOM SOEROTO, WAYANG, WAYANG KULIT and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 130 Komentar.

  1. Mbak Galuh Anoman Manegesnya sampai 4 aja ya mbak?

  2. sudah saya dengarkan masih kurang mbak mohon sanget di lengkapi

  3. sabar,kang………..
    Insya Allah, kalau sudah siap pasti kula aturaken.

  4. matursuwun sanget mbak galuh

  5. PRIHANTO SUSIAWAN

    mbak galuh, dalang mbah narto,lakon sastro jendroyuningrat file no 4 dan 5 sampun wonten nopo dereng?
    lakon bumi kelana jaya file no 13?
    alap alap setyoboma file dereng komplit.
    bilih sampun wonten kawulo tenggo.
    suwun mbak.

  6. Mas Prihanto Susiawan
    Lho, saya sudah download semua. Mboten wonten masalah. Cobi ke ASdmin (Mas Prabu atau Mas Edy L biar diupload ulang kalo memang file2 terebut masih bermasalah).
    Matur Nuwun

  7. penggemar_ringgit_wacucal

    mantab .. ijin untuk download ya …

  8. penggemar_ringgit_wacucal
    Mangga, silahkan.

  9. mbak galuh salam pitepangan lan ugi suwun dalem nderek ngunduh,……..

  10. mbak galuh kulo sampun ngundung ANOMAN MANEGES, PANDOWO MANEGES, WAHYU NUGROHO JATI, ONTOSENO RABI, WAHYU PURBO KAYUN. namung untuk wahyu nugroho jati file ke 2 nya kayaknya rusak karena terulang2 isinya. mathur suwun

  11. Mas Joko.
    matur nuwun paringipun koreksi. Akan saya cek lagi. Jangan kapok lho……..

  12. Ahmad Sarwiji Majid

    Nuwun sewu, kula ndherek ngundhuh ringgitipun “Anoman Maneges” mugi-mugi tansah langgeng anggenipun nguri-uri kabudhayan jawi. Matur nuwun.

  13. Mas Ahmad Sarwiji
    Mangga, silahkan semoga bisa anda nikmati

  14. nderek nguri-uri kabudayan jawi ringgit purwo “Anoman Maneges” matur nuwun lho mbak

  15. Mas Tugino krajan
    Mangga mas, sugeng midhangetaken….

  16. Mbak, nyuwun ijin dalem badhe unduh file anoman maneges…

    matur nuwun sakderengipun…

    Saking Bp. Supadi, Dosen Politeknik Kesehatan Semarang, Program Studi Keperawatan Purwokerto.

  17. nuwum sewu Anoman Manegesipun kok namung 8 file, sampun komplit dereng nggih niku? (dalem nderek mgundhuh Anoman Maneges…. matur nuwun sanget!!! )

  18. Mangga mangga silahkan!

  19. Ketingalupin sampun jangkep. Umpami kirang ing tancep kayonipun! Pangapunten mbok bilih dados kuciwa panjenengan!

  20. Matur nuwun mbak,
    nyuwun ijin bade ndownload
    Mireng ringgit wacucal meniko saget dados panglipur sak sampunipun nyambut damel nopo maleh lakonipun anoman maneges, jan ngingetaken kolorumiyin naliko wonten ing kampung.
    mbok bilih mboten kawratan njenengan niku piyantun pundhi ?

  21. Mas Iqbal.
    Syukur dene file2 punika wonten manfaatipun. Kula lare Sragen, Jawa Tengah!
    Lha panjenengan sapunika lenggah wonten pundi?

  22. Dalem lare saking tlatah Klaten

    matur nuwun sanget bilih sak meniko dalem
    sampun saget mirengaken malih ringgit2 purwo, khususipun lakon Ki Anom Suroto.

    Kanthi wontening situs meniko,
    dalem matur suwun sanget,, menopo malih lakon-lakon komplit, sak meniko boten kedah nunggu siaran saking radio, terkadang kemawon dalangipun dereng tentu mas anom…

    matur nuwun

  23. Inggih Mas Yanta
    Mugi-mugi saking sekedhik kula saged nambah file………..

  24. Assalamu’alaikum..

    mbak Galuh, matur suwun sanget

  25. Mas Yan Yanta
    Sami-sami. Semoga file ini ada manfaatnya

  26. Sae sanget mbak Galuh.
    Nanging kadosipun nomor 8 puniko dereng purnaning lampahipun anoman, awit wekdal pinanggih poro sukmo kadosipun…. kok ical

    punopo down load kulo korup.

    kepareng… suwun

  27. cobi kula cek malih, mas
    Amargi file punika kula pikantuk saking rekaman radio dados mbok bilih dereng jangkep atau proses editnya yang gak sempurna…. Tunggu dulu, nggih?

  28. mas galuh….nderek tepang sakderengipun…
    nyuwun ijin nderek download
    suwun

  29. Mangga mas. Silahkan

  30. nderek nyruput… matur nuwun sak derengipun

  31. Mangga, silahkan

  32. Matur nuwun, pasugatan meniko sanget dados jampi wuyung dhumateng anggen kulo gandrung kalian ringgit wacucal kang kalampahaken ki Anom Suroto.

  33. O inggih, kesupen mbak galuh… Dipun tepangaken kemawon asmo dalem Hadi saking tlatah Gunung Kawi – Malang.

  34. Assalamu’alaikum,mbak menapa mas admin matur sembah nuwun ingkang tanpa upami, kersa paring file ingkang sanget kawula upadi ,sepindhah malih kawula saha kaluarga pecinta seni pewayangan ugi budaya jawi umumipun saking bhumi bhara banyubiru,ngaturaken gunging panuwun,mugi andadosna amal kasaenan panjenengan sagotrah.Wassalamu’alaikum

  35. mas wayangnya yang seri 6,7,8 kok gak bisa di putar di hp,tlng di betulin mas.

  36. mas wayangnya yang seri 6,7,8 kok gak bisa di putar di hp,tlng di betulin mas yng ANOMAN MANEGES matur suwun.

  37. mohon ijin untuk men-download anoman maneges, terima kasih atas perhatiannya kepada budaya jawa khususnya wayang kulit. matur nuwun.

  38. Mas Hadi. Matur nuwun dan selamat menikmati

  39. Wilujeng pitepangan Mas Hadi.
    Mugi-mugi pasugatan punika mranani

  40. mangga, selamat mendengarkan

  41. Nuwun Sewu Mas Galuh, kulo bade download anoman maneges, sandine menopo nggih ??matur nuwun

  42. nyuwun sewu mbak Galuh, kula badhe nderek download anoman maneges, nanging boten mangertos kata sandinipun menopo nggih ? matur nuwun

  43. Ngaturaken panuwun kulo sampun saged download fiel meniko…

    -mustafa-

  44. nggih sama-sama mas………….

  45. Nderek tepang mas kula joko wingking saking tlatah boyolali, sisih ler
    kulo badhe down load anoman maneges kok radi angel nggih
    Nuwun

  46. Silahkan sms ke nomor saya, nanti sandi akan saya berikan disana………

  47. Mas joko mbolali sisih ler…. Pundi? Simo? Talatar?
    Mangga dipun priksani di cara download. Wah umpama saya pas sowan simbah di Brajan mungkin ketemu tinggal copy flashdisk….

  48. eko aris ikhwanudin

    kenapa sekarang pakek pasword kalau mau download 4aharet

  49. Nuwun sewu mas… mbok kulo diparingi pasword kangge download anoman maneges.. tur suwun sak derengipun…

  50. Mangg silahkan. sekarang sudah tidak usum password :)

  51. Kelik Nepen, Teras

    Matur suwun sanget Mas… kulo sampun saget download Anoman Maneges.. tulung lakon2 sanesipun mboten sah dipasword mawon Mas… suksess buat Jaman Semana…

  52. matur sembah nuwun mbakyu…. mugi lumantar JAMAN SEMANA, tansah ngremboko kabudayan jawi ingkang sami kita ugemi, salam katur mbak GALUH

  53. Nggih, mas…. Sami-sai. Selanjutnya, mboten usum password

  54. Matur nuwun doanipun, mas. Mugi2 saking sekedik saged nambah koleksi

  55. terima kasih mas saya telah mengunduh wayang kulit Anoman Maneges mudah mudahan dengan audio wayang kulit yg telah kami unduh ini dapat bermanfaat bagi lingkungan kami dan wayang ini akan kami putar setiap malam minggu di acara ronda malam di kepanjen Malang salam dari bumi arema

  56. Sama-sama, mas. Syukurlah kalau file ini ad manfaatnya. Jika masih menemukan file yang terpasword, tolong diinformasikan……

  57. Matur nuwun,

    sampun dangu sanget anggen kawula madosi lakon punika.

  58. kulo nderek ngunduh, mbak yuu…
    matur suwun

  59. Saya pengen beli vcd/dvdnya boleh kang? Klo bisa tolong di confirm via email revoluziong@gmail.com.

    Matur nuwun

  60. Saya tulis di email anda

  61. Oke matur nuwun, klo BCA saja wonten nopo mboten pakde?

  62. mbah galuh kulo badhe nyuwun lakon anoman maneges engkang komplit menopo saget? suwun

  63. Saya punya koleksi kaset wayang dengan dalang Ki Anom Surata dengan lakon Wahyu Trimanggala. Release tahun 1990-an. Langsung ja ke lokasi http://www.sigitbs.wordpress.com

  64. matur nuwun sanget, kulo tumut download, lakon puniko ingkang kulo padosi nembe kepanggih niki,
    mugia tansah sehat lan sukses ke mawon..

  65. mbak galuh nyuwun ijin nggih dalem badhe download

  66. Mbak galuh, lakon petruk dadi ratu napa sampun wonten ….? kula kok pengen download amargi meniko lakon favorit kula… Suwun…

  67. Salam Kenal Buat Mbak Galuh

    Mohon Ijin untuk DL tapi kok file 7 and 8 ngak bisa ya mohon solusinya
    Terima kasih atas file dan solusinya

  68. Nunpang DN, mohon maaf file 8 mboten link. Matur Nuwun. Saking Balikpapan Kaltim

  69. belum ada. tetapi pak Timbul Hadi pernah menggelar lokn itu

  70. akan saya cehk lagi. terima kasih infonya

  71. nuwun… kula nuwun… badhe ndherek download.. ngaturaken agunging panuwun saderengipun… nuwun

  72. nuwun sewu… ngaturi priksa bilih lelampahan ANOMAN MANEGES file kaping 7 saha 8 blank… hambok bilih saged dipun upload aken malih.. awit lelampahan punika ngemutaken nalikanipun kula taksih ngalami lara lapa… matur sembah nuwun… Saking Kediri – Jawi Wetan…

  73. matur nuwun sanget…

  74. Matur nuwun bak galuh, kula sampun saged download ANOMAN MANEGES file 1-6, nanging ingkang no. 7-8 mboten saged dipun download, nyuwun solusinipun mbak yu… Nuwun…

  75. Mbak kenapa no 7dan 8 fail kosong saya tak boleh unduh lagi, mbak saya ucapkan trima kasih atas kebaikan mbak yg sudah memuat naik wayang sehingga saya dirantau ini bisa mendengar kan kesenian jawa boleh buat obat lelah dan menghibur hati yg rindu kampung halaman, sekali lg aku ucapkan trima ksh yg sebesar2nya, dari putra tunggal madiun selatan,

  76. anoman maneges 06,07 ke mana nih

  77. file 7 kalian 8 pundi meniko Mbak? maturniwun

  78. Lumayan buat obat kangen sama budaya asli jawa terema kasih .

  79. terima kasi. semoga manfaat

  80. walah…. ngapunten. cobe saya cek lagi………

  81. Lho??? kosong???? Sik-sik-sik…. sabar sik

  82. No 7 kalih 8 kok mboten saget didownload

  83. Nyuwun sewu mbak Galuh kulo mboten saget download Anoman Maneges seri 7 kalih 8 sebabipun punopo ? Matur sembah nuwun

  84. Mbak? Ngapunten geh? Pundi terus ipun kulo sampun bola-bali manpir endang anoman maneges fail 7ugi8 kok takseh ksng, walah kantun seru2 nipun meniko, kulo tenggo lho mbak? Matur suwun sak dereng ipun,

  85. bola bali masalah bandwidh, mas….. nanti jika bandwidh memungkinkan untuk upload, akan saya lengkapi

  86. BAGAI MANA CARA MENDAPATKAN VIDEO/MP4 DALANG KH.ANOM SUROTO DENGAN LAKON ‘ANOMAN MANEGES’

  87. matur nuwun,
    ngapunten file no 7 kalih no 8, kok mboten dipun download nggih

  88. ini yang kucari bertahun-tahun terima kasih eyang udah menemukan kita, cerita ini sebagai peringatan kita semua bahwa ancaman, gangguan, hambatan dan tantangan (AGHT) terhadap BAHAYA LATEN KOMUNISME selalu mengincar ideologi politik ekonomi sosial budaya pertahanan dan keamanan nasional tidak kenal “Menyerah” dikala ada kesempatan akan dimanfaatkan oleh mereka. waspadalah-waspadalah-waspadalah

  89. Maturnuwun kula sampun nderek downloud Anoman Maneges. Mugi “Mas Jaman Semana” tansah ginanjar sae, wilujeng, saras saha raharja. Amiin.

  90. wah….sembah nuwun sanget dalem nderek ngunduh anoman maneges, mugi2 tansah terus anggenipun hangleluri budoyo jawi, ingkang adi luhung meniko

  91. file 7 lan 8 lha kog mboten wonten nggih,,….

  92. anoman maneges seri 7 lan 8 kok mboten wonten nggih….

  93. ajeng donlot anoman maneges seri 7-8 pripun carane mas???? kulo kok dereng saget nggih…

  94. meniko ingkang dereng wonten lampahan petruk takon bapa ingkang kalampah dening ki anom suroto
    ingkang sampun wonten, manur sembah panuwun kawula..
    nuwun…

  95. waduuhhh celaka duabelas,, nomer 7 dan 8 tdk bisa didownload. kalo di klik ada jawaban begini: “Link file yang Anda minta tidak berlaku”. Lalu bgmn caranya ndownload ya..??

  96. no 7 & 8 tdk bisa …… nanggung banget kadung melek cerito mboten jangkep.

  97. Monggo mang mampir blog kula…
    Wonten ugi Anoman Maneges Anom Suroto ingkang lengkap dan gratis…
    http://sukobudoyo.wordpress.com/2012/09/26/anom-suroto-anoman-maneges/

  98. Ndherek nguri-uri kabudayan jawi.rahayu

  99. vol. anoman maneges 09 dan seterusnya kok tdk ada ya, ceritanya belum selesai, msh bersambung

  100. akan segera dilengkapi, bos…

  101. nderek nguri uri kabudayan jawi mas!!!!!

  102. mbak niki pripun kok file anoman maneges no 7 & 8 gak bisa di download

  103. Sebentar saya coba linknya dulu. jika tidak bisa nanti akan saya betulkan atau unggah lagi

  104. mbak anoman maneges no 7&8 koq mboten saget di phundhut dos pripun caranipun???

  105. untuk nomer 7 sama 8 kemana kok tidak bisa di sownload

  106. Waaaaaa……sae sangat critanipun lan manteb buaaanget…….matur suwun ki dalang anom suroto

  107. Pokok’e mantep….cerito Mahabaratha nopo wonten ki dalang nguwun dowloand matur suwun sanget gusti maringi rahayu

  108. Ingkang pun kersaake Prang Baratayudha? Mangga, disini sudah diuupload beberapa episode dimulai dari kresna duta sampai Parikesit lahir. Silahkan

  109. no 7 kaleh 8 koq mboten wonten to pripon niki kulo kadong seneng malah mboten wonten

  110. mbak lampahan anoman maneges epsd 7 & 8 kok mbtn saget dipun puter lan downlod cb penjenengan uuplouad malih nggih mtrswn

  111. link 7-8 rusak

  112. anoman maneges 7&8 punopo dhereng di unggah to mbak koq dereng saget di download

  113. Nyuwun lilah nDherek download Mbak Galuh, menawi saged link 7 dan link 8 dipun koreksi. Sembah Nuwun.

  114. Paren badhe derek midanget ingkang seri ke 8

  115. ingkang no7&8mboten saget…..

  116. Nyuwun sewu niki kulo badhe ndownloud Anoman Maneges ,nyuwun lilah mbak

  117. Sugeng tetepangan saking tlatah kalimantan…kulo mboten ngertos ingkang kagungan asmo” galuh “meniko jaler nopo estri…nanging kuli maturnuwun sanget panjenengan sampun kerso andum file2 puniko….lan kulo nyuwun ijin bade tumut ngunduh……sepindah maleh maturnuwun

  118. nuwon sewu mbak noman maneges no 7&8 nopo dereng di unggah????

  119. anoman niki pinten sodarane

  120. matur suwun…
    kulo kagungan 7 kleh seri 8 dos pundhi caranepun lengkapi pripun..
    mslahe link 7 tuin 8 bothen saget..

  121. minta linknya download anoman maneges seri 7-8 dong ,makasih

  122. aryo wiloho [ luwuk pekalongan )

    Kulanuwon??? Nuwon sewu , kulo ajeng nderek ngundoh lakon anoman mnges njeh???? Matur kswon….

  123. nuwunsewu meniko nomer 7 kalian 8 kok mboten saget di buka njih suwun

  124. matur nuwun nggih, sampun nderek ngunduh, mantep tenan lakon niki yen di pidangetaken

  125. kula pandhemen ringgit saking brang wetan (Jember Jawi Wetan)matur nuwun sanget saget ngundhuh. Nanging file 7 saha 8 koq mboten saget dipun unduh?

  126. nderek download geh mas

Dhawuh Panjenengan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d bloggers like this: