Serial Syeh Jangkung , Geger Palembang 

Masih ingat pastingan saya tentang Syeh Jangkung alias Saridin dalam bentuk file mp3 Ketoprak dengan Cerita Syeh Jangkung Andum Waris?

Dari hasil Perburuan kami, sequel Syeh jangkung ini terdiri dari 5 epsode.  Dimulai dari Syeh Jangkung Andum Waris sampai dengan Lulang Kebo Landhoh.  Saya berusaha untuk bisa melengkapi cerita ini secara bertahap, mengingat di pasar gelap tidak saya temukan kaset ini. Maka “terpaksa” saya harus membeli kaset magnetic dipasar legal, branded dan ori (bahasane bakul computer).  Oleh karenanya saya merasa perlu meminta maaf apabila postingan sequel Syeh Jangkung alias Saridin hanya pada tanggal muda, he…he…he….

Pada akhir episode Andum Waris, Saridin harus menerima hukuman untuk di larung ke lautan dengan menaiki buah kelapa.  Dalam perjalanannya, Saridin terdampar di Tanah Palembang yang ketika itu tengah dilanda konflik dikalangan elit Kasultanan Palembang.

Sultan Iskandar di Palembang sudah uzur dan sudah pada waktunya menyerahkan tampuk pemerintahan kepada Putra Mahkota yaitu Pengeran Alamsyah.  Permasalahannya adalah karena Pangeran Alamsyah masih terlalu muda untuk memimpin Negara, terlebih saat ini Pangeran Alamsyah sedang menuntut ilmu.

Keadaan ini dimanfaatkan oleh adik Sultan Iskandar yaitu Pengeran Sanggar Singgih yang ternyata punya affair dengan permaisuri Sultan Iskandar.  Tidak berhenti sampai disitu, Permaisuri dan Pangeran Sanggar Singgih berkomplot untuk menghabisi Sultan.  Dalam sebuah kesempatan, Sultan meninggal dunia secara mendadak. Pada saat itulah Sanggar Singgih masuk menggantikan Sultan Iskandar, kendati cuma bersifat sementara.

Pertanyaannya adalah dimanakah peran Saridin (Syeh Jangkung) dalam masalah ini?  Untuk mengetahuinya, kami persilahkan untuk mengikuti jalan cerita Syeh Jangkung Bagian II (Geger Palembang) yang dibawakan dengan memikat oleh Ketoprak Pati berikut ini dengan dukungan pemain:

  • Sunan Kalijaga                   :     D. Sugianto
  • Syeh Jangkung                  :     Tumijan
  • Sultan Iskandar                 :     Suparjo
  • Prameswari                        :     Endang R
  • Patih Sutan Sahari            :     Sariyanto
  • P.  Sanggar Singgih           :     Martono
  • Garwa                                   :     Sutinah
  • P. Alamsyah                       :     Asmo Raharjo
  • Rohayati                              :     Juriah
  • Waranggana                       :     Purwanti, Ribut
  • Pimpinan Karawitan        :     Atmosami
  • Dagelan                                :     Kecik, Markum
  • Sutradara                            :     Asmo Raharjo
  • Pimpinan                             :     D. Sugianto.

File Ketoprak Pati dalam Cerita Syeh Jangkung Bagian II (Geger Palembang) dalam format MP3 kami persiapkan untuk anda nikmati  disini……..

  1. Syeh Jangkung, Geger Palembang 1
  2. Syeh Jangkung, Geger Palembang 2
  3. Syeh Jangkung, Geger Palembang 3
  4. Syeh Jangkung, Geger Palembang 4
  5. Syeh Jangkung, Geger Palembang 5

Cerita sebelumnya : Syeh Jangkung, Andum Waris)

(Terima kasih anda telah mampir di blog ini. Jika sudah berhasil download file kami, mohon tinggalkan komentar untuk perbaikan selanjutnya)

About these ads

Tentang Jaman Semana

Sapa Wani Karo Aku wong Aku Ora Wani Karo Sapa-sapa

Posted on 6 Agustus 2009, in Geger Palembang, KETHOPRAK, KETHOPRAK PATI, SERIAL SYEH JANGKUNG. Bookmark the permalink. 78 Komentar.

  1. nyuwun ngapunten meniko ingkang no 5 kok kulo boten saged ngunduh nggih.

  2. Mas Tato.
    Ini cuma masalah teknis saja.. Nanti malam jika aksesnya mendukung pasti saya link ke Syeh Jangkung Geger Palembang No, 5
    Matur Nuwun sampun kersa pinarak

  3. matur nuwun sak niki sampun sageg kulo unduh

  4. Rahayu.

    Mbak Galuh, nembe mawon kula nderek download
    kula tenggo sekuel saklajengipun

    Matur suwun

    rangga
    Tuban

  5. Mas Rangga,
    Kita tunggu saja serial selanjutnya.

  6. mangga, mas tato

  7. nyuwun ngapunten, kula badhe download video wayang kok dereng purun mlebet ngih, he he punapa kula ingkang tasih bodho. nderek pitepang kakang mas

  8. manawi kepareng kula nyuwun lampahan wahyu senopati, kangmas, matur nuwun saderengipun. nuwun

  9. matur suwun sanget kl saget ngoleksi serial syeh jangkung engkang katah unsur pendidikanipun

  10. maturnuwun pak galuh,,,, biarpun aku di pulau lombok yang mayoritas orangnya suku sasak, tapi aku pngin sekali dengerin ketoprak jowo…. kyk terasa di kampung halaman. trus, kalo download videonya gmana ya????

  11. Mas Catur
    Cobi kula aturi mriksai file wayang Bima Mneges, ing mriku wonten langkah-langkah kangge download. Kula aturi nyobi. menawi mboten kasil kula aturi ngendika.
    Kagem Wahyu Senapati, kathah dhlang ingkang nglampahaken kanthi versinipun piyambak2, ugi kathah lampahan ingkang wosipun ngengingi wahyu satriya lan kasenopaten.
    Ing blog punika nyawisaken lampahan Wahyu Topeng Waja dening Ki H Anom Suroto, ingkang ugi ngrembag babagan wahyu senapati.

  12. Mas Nano,
    Sami-sami. Mugi-mugi enggal saged upload Lampahan sanesipun.

  13. Mas Tiknopati
    Selamat datang di blog saya yang sederhana ini.
    Apa kabar lombok?
    Silahkan download kalau ada lakon ketoprak yang cocok. Kapan nengok tanah leluhur?

  14. maturnuwun sanget mbak galuh…. kabaripun lombok sae-sae kemawon….
    insyaAllah lebaran wangsul wonten tlatah pati. tapi kok agak susah nggih downloadipun???? monggo podo nguri uri kabudayan jawi….

  15. maknyus tenan nyambi kerjo ngrungoke ketoprak :D

    nuwun yo gan.

  16. Mas Sembara.
    Lha kerjo kok nyambi kethoprakan, yen pas gandrung pripun hara?

  17. salut kang aku kalian sampean….
    pripun bilih damel komunitas..
    damel uri uri kesenian jawi..
    mbok menawi sampean kerso…

  18. mas paimin-ndesa.
    mangga, ta kalau mau bikin komunitas. Panjenengan yang mrakarsai, nggih…

  19. nuwun sewuu bu/mas??
    bilih angsal kulo nyuwun alamat e-mail /ym panjenengan kersane tambah raket anggenipun kenalan.

  20. Mas Paimin-ndeso
    Lho, panjenengan rak sampun add di facebook kula lan kula sampun konfirmasi, ta? di profil rak wonten alamat emailipun……

  21. than mas postingan syeh jangkung yg bagus sekali, ada satu pertanyaan apakah syeh jangkung dan sunan kalijogo meniko satu jaman

  22. mas……….kulo meniko salah satunggaling titah ingkang lahir wonten pati, pramilo kawulo sanget ngatosaken menopo ke mawon innkang wonten gandeng cenhenge kaliyan daerah puniko. pramilo ngantos sak meniko kulo taksih penasaran kalayan babad Pati soho babad penyebaran agama islam ingkang dipun ayahi kyai Ahmad mutamakkin – utawi Kyai Cebolek. menawi wonten info kulo sanget maturnuwun

  23. Mas Mulyono.
    Nyuwun pangapunten kula mboten saget matur. Namung menawi ningali lampahan syeh jangkung panci radi mbingungaken. Sunan Kalijaga ingkang asring manggihi syeh Jangkung punika awujud “wadag” punapa” ruh”. Nanging menawi kapendhet saking Sunan Kudus, mesthinipun satu jaman. Wallahualam….

  24. Mas Mulyono
    Ada teman yang menawarkan Ketoprak dengan latar belakang Kyai Cebolek, namung ngantoe sapunika kok dereng wonten khabar. Mugi2 inggal pikatuk fileipun kagem referensi panjenengan.

  25. MATUR NUWUN, MBAK/MAS GALUH,
    saged ngusadani raos kangen wanci timur…

  26. mas karjo
    Sami-sami, mas. selamat bernostalgia

  27. suegere rek sinau ambek ngerngokkke ketoprak ayeh saridin…
    ma kasih mas ya , aku donlod semua nie…he2

    aplod lagi yang banyak kalo masih ada, wah sunggh lar biasa ndengerinnya inget indo AJA nie …………

  28. mas syaikhoti
    lho, sekarang tinggal di manca negara, ta? Selamat Mengenang Tanah air.
    Silahkan jelajahi blg ini untuk melihat lebih banyak content tentang drni budaya jawa. Wayang, ketoprak, Klenengann dsb.

  29. waduhh makasih banyak yaa,, ingat jaman anak2 dulu ketika di indonesia, rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
    terima kasih mas banyak2

  30. selamat bernostalgia

  31. menawi ngunduh kok mesti kapurih nglebetke sandi, sandi nipun nopo, nyuwun pitedah dumateng panjenenganipun mas/mbak galuh, tanto sumatera, nuwun

  32. SAMPUN MAS?

  33. m/mbk Galuh kulo remen sanget mirengaken ketoprak, nopo saget nggih kulo unduh ngagem hp maklum m/mbak tiang alit.

  34. Mbak pripun caranipun mengunduh File Kethoprak, kok kedah masuk aken kode akses, ugi pripun caranipun angsal kode akses puniko.

  35. kulo sampun ngunduh andum waris ngatos 3a,ning bade ngunduh 3b kok disuwuni sandi,pripun niku mas,suwun

  36. Wah. Punika teknis sanget. Kula mboten mangertos. Kula kinten prayogi kula kintun cd kemawon. Mangga kula aturi ngendika di email

  37. koreksi mawon,andum waris seri 4 lan 5 suantenipun radi risak,suwun

  38. Maaf, kaset asli (pita) yang saya temukan di loakan memang sudah rusak.

  39. Wah… aku download kok ora iso ? link sy klik malah ditanya psswd

    Terus passwd-nya apa ??

  40. Lihat di halaman Cara download bu………

  41. kamarin aku udah download tapi ada yang terhapus, dan saya ingin ndownload lagi yang berjudul syeh jangkung geger palembang 1 dan syeh jangkung keris jangkung 1. tolong minta passwordnya. sebelumnya terima kasih.

  42. Toliong, dipriksani di email Password saya tulis disana

  43. mas passworde mana ya..

  44. pak tolong minta passwordnya lagi emailnya tidak terkirim di email ini

  45. Password untuk lakon apa? ya?

  46. Untuk lakon geger palembang, kah??? lihat di email

  47. syeh jangkung geger palembang pak.

  48. sepi ing pamrih rame ing gawe

    kalau mboleh usul ditambah lagi obrolan pak besut waktu di RRI Yk, matur nuwun

  49. kulo nganti puyeng mas galuh pados kode nipun lakon saridin anmdum waris dst..pripun cara nipun..matur suwun

  50. Mas Bayu. Sarisi, Andum Waris ? silahkan passwordya : saridinnyolongduren

  51. sugeng dalu mbak galuh..dalem ngaturaken matornuwon sanget atas file2 ipun

  52. sami-sami, mas

  53. nderek download.. mtrnuwun

  54. MAS..ENGKANG CERITA LAHIRNYA SARIDIN KOK MBOTEN SAGET DI DOWNLOAD SAMPAI TAMAT..CM SAMPAI 3b SJ..YG SERI 4a, 4b, 5a, 5b, 6a, 6b(tamat) kapan saget kulo download…? matur sembah nuwun..maklum sy jauh di tanah jawa..kangen kmpung halaman..

  55. lho, tidak ada masalah kok. sudah saya chek

  56. nyuwun sewu kulo madosi kethoprak lakon damar wulan kok mboten wonten njih, mbok bilih wonten kulo nyuwun warto nipun. video menopo mp3 mbothen menopo menopo. matur sumuhun.

  57. mater nuwun mas, saridin niku leluhur kula saking landoh, asem kemis, kayen, Pati

  58. damar wulan pad saatnya akan diupload

  59. kok gak ada filenya ya,, yang di seri sudiro ithu…??? padahal mau saya downloads… trimakasih sebelumnya….

  60. matur suwon sanget,taseh wonten engkang nguri2 kabudayan jawi. Saget kagem tombo kangen,sakeng jayapura

  61. ngapuntene sak dreng!pun, crane d0wnload pripun ngg!ch mpo kulo klick kug mlh file tdk dtmukan

  62. wah>>>jan manteb tenan.dadi kelingan jaman sik neng kampung.matur nuwun sanget

  63. kalo yang ada sosok nyi plecing itu serial cerita apa ya…

  64. nuwun sewu derek unduh geh????
    matursuwun…………….. GOOOOOOOODDDDDDDDDD??????

  65. Cipto Mangun Kusumo

    terimakasih sip.anda adalah seorang seni sejati,mau melestarikan seni kethoprak,yg mungkin di anggap kuno,bagi kalangan anak modrn,saya turut merasakan karya anda.is gout for you?

  66. terima kasih ,saya sangat merasakan karya anda,anda seorang seni sejati,mau melestarikan seni ketoprak yg mungkin sudah dianggap kuno,is gout for you….

  67. Nderek ngunduh..
    ‎​ألْحَمْدُ لِلَّهِ ketemu jg yg q cari..
    Versi ne yg lama t’cari..
    Iso nostalgia lan mungkaske crito..
    Suwun..

  68. serial ondhorante ne pundi pak??
    ko mboten wonten link nge ipun??

  69. Andha Rante?? Waj itu dulu pemberian mas Bagus… Coba saya upload ulang

  70. Matur Nuwun doronganipun, mas…

  71. salam ta’lim kulo kagem mbak Galuh dalah sedoyo crew “jaman semana”, kulo ngatoraken matursembah nuwon sanget kasabab sampon maringi ijin ngunduh file mp3 meiko…sepindah maleh….matursembah nuwon….salam saking negeri jiran.

  72. Matur suwun mbah kung

  73. ingkang ondho rante kok rekaman panggung nggih, dados kirang saget dipun raosaken.
    ning nggih matur suwun sampun saget dipun unduh……

  74. saya ikut download,ketoprak sariden ngingetin saya waktu jaman semana,klau ada yg hajatan slalu ketoprak sariden yg diputar.

  75. kok saridine yg edisi pertama ada yg gk bisa di donlot

  76. Gak bisa di donlaod

  1. Ping-balik: Serial Syeh Jangkung (Saridin): ANDHARANTE « Sluman Slumun Slamet

Dhawuh Panjenengan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d bloggers like this: