MP3 Ketkoprak – SARIDIN LAHIR

Bukan hanya anda, sayapun cukup lama mencari lakon ini.  Saya sudah berupaya mencari ke berbagai tempat untuk sekedar mendapatkan jawaban prolog dari sequel panjang Kyai Eksentrik, Saridin alias Syeh Jangkung.

Banyak sudah kita mendengar kehebatan ulama pesisir ini tapi minim sekali  informasi yang memberikan jawaban atas pertanyaan mendasar, siapakah Saridin itu?  Dari latar belakang apa sehingga dimasa dewasanya memiliki daya linuwih.  Bukan hanya bupati pati, tetapi Raja Matarampun rela bertani sekadar memberikan kesempatan kepada dasidin untuk menyelesaikan konflik di kotaraja Mataram.

Setelah hampi putus asa, akahirnya saya menemukan kaset pita dengan Lakon Saridin Lahir.  Kabar baiknya, lakon ini didukung oleh seniman dari latar belakang yang berbeda.  Saridin Lahir merupakan Kethoprak Gabungan antara Ketoprak  Sri Budaya Pati dengan Kethoprak Mataram RRI Yogyakarta.  Sungguh perpaduan yang tidak gampang dilakukan untuk sebuah pagelaran yang akan dikemas dalam pita kaset  sebagai barang komuditi.   Kabar buruknya, lakon ini selesai dalam 6 kaset c 60.  Bukan saja 12 jam harus saya habiskan untuk convert tai juga 100 MB upload dengan internet yang super lelet sesuai budged yang ada pada saya.

Tanpa melihat adanya episode lain yang (mungkin) belum saya ketemukan, Saridin Lahir seakan telah melengkapi cerita panjang sang cikal bakal dukuh Milono yang lehendaris ini.  Ketika saya memulai mengunggah cerita ini setahun lalu dengan episode Andum Waris, banyak rekan yang mampir dan memberikan apresiasi atas kerja (keras) saya.  Lalu berturut turut saya unggah Geger Palembang, Bedhahing Ngerom, Ontran-ontran Cirebon, Andha Rante, Sultan Agung Tani, Keris Jangkung dan Lulang Kebo Landhoh (Syeh Jangkung Wafat).  Dalam kesempatan ini saya perlu mengucapkan terima kasih kepada Nangagus dan Iwan AK yang telah berbaik hati melengkapi cerita Saridin.  Dengan upload saridin lahir ini, seakan lunaslah hutang saya.

Saya pastikan, cerita tak akan lagi menarik jika otak bebal saya harus bergaya membuat sinopsi cerita ini.  Oleh karenanya saya tidak merasa perlu membuat sinopsis karena justru akan mengotori kehebatan cerita Kethoprak Gabungan ini.

Berikut adalah hasil conver Saridin Lahir

  1. Kethoprak – Syeh Jangkung (Saridin) Lahir _1a
  2. Kethoprak – Syeh Jangkung (Saridin) Lahir _1b
  3. Kethoprak – Syeh Jangkung (Saridin) Lahir _2a
  4. Kethoprak – Syeh Jangkung (Saridin) Lahir _2b
  5. Kethoprak – Syeh Jangkung (Saridin) Lahir _3a
  6. Kethoprak – Syeh Jangkung (Saridin) Lahir _3b
  7. Kethoprak – Syeh Jangkung (Saridin) Lahir _4a
  8. Kethoprak – Syeh Jangkung (Saridin) Lahir _4b
  9. Kethoprak – Syeh Jangkung (Saridin) Lahir _5a
  10. Kethoprak – Syeh Jangkung (Saridin) Lahir _5b
  11. Kethoprak – Syeh Jangkung (Saridin) Lahir _6a
  12. Kethoprak – Syeh Jangkung (Saridin) Lahir _6b(tamat)
About these ads

Tentang Jaman Semana

Sapa Wani Karo Aku wong Aku Ora Wani Karo Sapa-sapa

Posted on 19 Juli 2011, in KETHOPRAK, Saridin Lahir, SERIAL SYEH JANGKUNG. Bookmark the permalink. 74 Komentar.

  1. Dereng saget di download jih… Suwun..

  2. link kagem saridin lahir pundi mas

  3. Selak mboten saranta ndownload Saridin lahir, nanging kok dereng saget ihik ihik ihik . . . . .

  4. Masto…. Dangu mboten pinanggih. Mbok ngendika mawon mangke saya kirim CD ke panjenengan. :) Mangga silahkan saya nulis di email

  5. Weh lha mbok inggih, sinten mangertos mangke saget tukaran (mboten gelut) tapi ijol-ijolan simpenan mbok menawi kula gadhah sesuatu ingkang panjenengan dereng kagungan. Salam kangen, dangu mboten pinanggih !

  6. deptcollector lapono

    igkang 4a dumugi 6b pundi?

  7. Wonten ingkang tanglet lho mbak, pundi lajengipun he he he . . . . . .

  8. tulung no. 456 mboten saget dipun unduh

  9. Lha dereng mateng kok panjenengan undhuh nggih mboten saget, cobi nyuwun pirsa mbak Galuh mbok menawi mangertos !

  10. dipun lajengaken nggih….kawulo tenggo…

  11. engkang terusane serial saridin lahir 4a, 4b, 5a, 5b, 6a, 6b ( tamat) kok dereng saged di download..penasaran e.ee….ceritane sae sanget..matur sembah suwun sak derenge

  12. maturnuwun sanget……
    sampun kepareng downlod.
    Nuwun.

  13. nomer 4 sampai 6 k g bsa di download buoz??

  14. tolong yang seri saridin lahir di lengkapin dong gaaaaaaaan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  15. Bagas Althafian N

    Mas Admin…nyuwun pangputen kawulo nderek mendet ketoprak lakon saridin lahir..ananging nembe dumugi 3b..engkang 4a ngantos tamat kok mboten wonten nggih mas

  16. mas…yang 4a – 6a kok belum bisa didownload nggih? kulo tenggo lho mas….

  17. ndherek ngundhuh mas … matur nuwun

  18. mas,tolong dilengkapi dong saridin lahirnya yang nomor 7 sampai 12,terima kasih

  19. Mater nuwun mas, nek saged urun saran, ketoprak dikemas dalam CD mangke ingkang berminat saget pesen kaliyan panjengenan pripun?

  20. nek saged dikemas dalam CD pripun mas, mangke sing berminat saget pesen Panjengenan

  21. masalah bandwid yang terbatas, bang! akan dilengkapi dari sedikit

  22. nunggu giliran bandwidh, mas….

  23. Wah…. mboten saged, mas. Download aja silahkan! Gratis

  24. mator suwon sanget…. kulo nderek ngunduh.

  25. Mas ingkang saridin lahir 4a – tamat kok mboten saget…
    maturnnuwun sanget…

  26. Iya mas, nanti kan asaya lengkapi seiring dengan kemampuan saya nambah bandwidh….

  27. Kethoprak – Syeh Jangkung (Saridin) Lahir _4a
    Kethoprak – Syeh Jangkung (Saridin) Lahir _4b
    Kethoprak – Syeh Jangkung (Saridin) Lahir _5a
    Kethoprak – Syeh Jangkung (Saridin) Lahir _5b
    Kethoprak – Syeh Jangkung (Saridin) Lahir _6a
    Kethoprak – Syeh Jangkung (Saridin) Lahir _6b(tamat)

    file e niki pundi mas????????????

  28. iya mas yang lahir dari 4a sampe 6b ko g ada

  29. mas, sy salah satu penggemar kisah syeh jangkung..sy sudah mendownload dr situs anda..yg jd pertanyaan sy, knp kisah syeh jangkung lahir tdk dpt sy download semua..ap permasalahannya..? Sblmnya sy ucapkan trimakasih..

  30. Mas…kula tengga sambunganipun saridin laer…
    salam saking tiyang samin….

  31. pak saridin lahir 4a sampai 6b kok nggak bisa di sownload piye iki

  32. matur nuwun sanget, nguri2 kabudayan jawi….
    no 4 dumugi tamat dereng wonten ….. ?

  33. Mase, umpami badhe download dos pundi carane. dereng saget je.

  34. matur sembah nuwun sakderengipun, amargi sampun saget ngunduh lan saget mirengaken babad kang sae meniko. namung nuwun sewu meniko tesih nenggo lho kelajenganipun 4a dumugi 6b…hm hm hm..

    matur nuwun

  35. Matur sembah nuwon.

  36. kulo tenggo lanjutane saridin lahir njeh…matur suwun

  37. kulo nggih nenggo lo mas,hehehe….

  38. mugi2 ndang kumanan bandwidh……..

  39. kpn lanjutane gannn

  40. Taksih dipun tenggo seri lajengipun. matur nuwon sanget.

  41. wuah belum juga di uplod yg 4a mpe tamat
    pdhal bpk ane dah nunggu2 n nanyain trus

  42. gimana carane download pak kok saya ga bisa

  43. Sekian lama aku menunggu, kapan Mas Jaman Semana bandwidh-nya ditambah?

  44. mas kok gak bsa smua donlodnya ya, cuma 1a-3b aja, makasih mohon dikoreksi.

  45. Makasih, segera saya koreksi

  46. Nderek caos pirso mas…. leres aturipun kadang2 ing sak dherengipun dalem mathur…. Leres… file Lahir ing labuh 4a dhumugi 6(tamat) mboten saget kawulo download…. nyuwun pangapunten menawi kawulo lancang mathur… dhalem… lare Kudus asli ingkang gandrung sanget kalihan lampahipun cerios Syeh jangkung…… Kesuwun… mugio Gusti peparing Karahayon dhumateng panjenengan…. amin………

  47. kepareng mathur injih kakang mas Jamansemana………… file download cerios Syeh Jangkung Geger Palembang ingkang seri_06, 07, 09, 11, 14 kog mboten wonteng njih mas….??? dhalem sampun setunggal wulan padhosi ing blog panjenengan punika dhereng kepanggeh loh mas… dhalem sampun download ingkang (Syeh Jangkung_Geger Palembang_01,02.03.,04,05…….08,……10,…..12, 13, …… 15… mugio kerso panjenengan kinthuni dhalem kekirangan ipun injih mas…. mathur suwun sakdherengipun…

  48. pripun mas seri ingkang 4a
    ngantos tamat sampun ngempal dereng,,,, mpun ndangu nenggo nki,,,,,, nyuwon tulong enggal”pean share mas

  49. kakangmasAryo Kademangan Demak Bintoro

    sante mawon mas…ngopi-ngopi rumiyin… ^_^

  50. kelingan jaman semono yen tonggo lagi duwe gawe mesthi cerito saridin ra tau keri.

  51. murtono73@yahoo.com

    wah mantep tenan Min….

  52. ristiyanto Muhammad

    ikut nunggu yang 4a sampe tamat..
    suwun mas :)

  53. mas namung dugi 3b sing saget di download

  54. eh lupa bilang, matur nuwun :-)

  55. eh lupa bilang, matur nuwun :-)

  56. matur suwun nggih. ning kok namung ngantos seri 3. lha sanesipun pundi. kulo tak nderek nguri2 kabudayan.

  57. Matur suwun Kulo tenggo serial saklajengipun

  58. Having read this I thought it was rather enlightening.

    I appreciate you taking the time and effort to put this information
    together. I once again find myself personally spending way too much time both reading and leaving
    comments. But so what, it was still worthwhile!

  59. Nderek ngunduh… Nomer 7 dumugi no 12 kog mboten saget dipun unduh…sbab nopo nggih… Suwun

  60. pundi mba’ yu??????

  61. Ingkang 4a dumugi Tamat koq mboten wonten mas????

  62. masih seperti yang dulu belum bisa update kelanjutannya!!!

  63. yg ke 4 dan sterusnya kok gk bisa di download????

  64. Saridin lahir kox failenya mboten wonten mas?

  65. Terusane saridin lahir pundi maz?

  66. kulo tingali bola – bali 4a dumugi tamat kog dereng enten nggih….hiks

  67. mas no 4a sampai tamat blm di upload ya? ko gk ada linknya.. penasaran niy mas tanggung

  68. ngonvertnya terlalu kecil bos, didenger kurang enak.. oiya no 4 sampai tamat blum ada

Dhawuh Panjenengan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d bloggers like this: