KETHOPRAK

Berawal dari keinginan saya untuk kembali menikmati seni tradisional Ketoprak, saya browsing internet barangkali ada blog atau konten apapun yang bisa memenuhi harapan saya. Semua keywords saya coba, tapi tak juga mendapatkan hasil. Pernah suatu ketika saya masukkan keywords “ketoprak” namun yang muncul justru Rersep Ketoprak, Sambal Ketoprak, Warung Ketoprak dan sebagainya. Kemudian saya coba lagi dengan keyword yang lain mulai dari Mataram, Ketoprak Mataram, Sapta Mandala, dan sebagainya, hasilnya sama. Kalau toh ada hanya artikel-artikel mengenai Teater Tradisional Ketoprak, yang ternyata belum cukup membuat saya kembali ke masa kejayaan Widayat, Marsidah dan sebagainya. Bahkan ketika saya coba untuk add di beberapa blog yang mengkhususkan diri pada kesenian jawa, tak juga membuahkan hasil.

Pernah suatu ketika saya kesasar menemukan Ketoprak Humor dan yang sejenisnya. Saya sempat ayem barangkali temuan saya ini bisa memberikan sedikit jampi kangen. Sayang, kenyataannya kethoprak yang saya temukan itu belum cukup mewakili keinginan saya untuk mendengarkan kembali pagelaran kethoprak, lebih buruk lagi, saya tidak pernah mearasakan Ketoprak Humor sebagai The Real Ketoprak.

Akhirnya, saya putuskan untuk beburu kaset magnetik ke toko-toko kaset yang ada di Solo sekedar untuk mengobati kerinduan saya pada suasana waktu itu, dimana ketika itu, saat pulang sekolah menjelang jam 11.30 WIB Radio Republik Indonesia menyiarkan ketoprak mataram. Entah kenapa suasana itu kembali bangkit dalam ingatan saya dan terasa nikmat sekali. Ada dua toko kaset yang masih menyediakan kaset ketoprak, tapi harganya terlalu mahal untuk kantong saya. Padahal niat saya cuma mau mengkonvertnya ke format digital untuk saya simpan di hard disc dan bisa saya dengarkan kapan-kapan tanpa harus khawatir nglokor, pitanya putus, headnya rusak, motornya lembek dan sebagainya. Jadi Harga Rp.15000, – buat saya tidak cucuk babar blas.

Dari Toko Kaset dibilangan Pasar Pon saya teruskan perjalanan kebarat, belok kekiri dekat Tiga Serangkai, masuk Jalan Slamet Riyadi, ngetan bablas, belok kakan menuju ke jurusan Sukoharjo. Yang ada di angan-angan saya adalah Pasar klitikan di Wilayah Semanggi, tepatnya, Pasar Noto Harjo. Menaiki lantai 2 saya sudah berhadapan dengan barang-barang bekas yang lumayan komplit. Lalu di pojok selatan mataku berkenti di tumpukan kaset bekas……….. Lhadalah!!! Setelah membeli air mineral, rokok dan makaknan kecil, saya masuki toko itu. Saya sangat sadar bahwa saya akan lama ditempat itu.

Setelah ngolak-alik ratusan akset yang ada disana saya temukan beberapa judul yang seetelah dicoba masih bisa mengeluarkan suara. Dua ribu rupiah sebuah sebuah dengan komitmen, si penjual akan membelinya kembali seharga 1250 rupiah jika saya kembalikan sebelum satu minggu adalah harga yang tak terlalu mahal maka saya ambil 10 buah untuk 5 judul yang saya inginkan. Setelah berpesan kepada Mas Agus (nama si Penjual kaset itu) untuk mengumpulkan semua kaset kethoprak mataram dan yang sejenisnya, saya bayar kepadanya sekaligus sajen 1 bungkus Djie Sam Soe (biar dia sungguh-sungguh nyari dan ngumpulin kaset, bukan basa-basi doang), saya janjikan seminggu lagi saya akan kembali.

Ora sranta, sampai dirumah saya coba dengarkan sekaligus saya pasang output jack yang saya sambungkan ke komputer, lalu saya aktifkan Software Gratisan Audacity…………. dan klik!!!, kaset berputar, ketoprak dimulai dan di panel audio sudah ada kelip-kelip sebagai pertanda rekaman aktif. Saya siapkan kopi, udud, intip goreng……… Selesai??? Belum!! Tiap kaset ada saja masalah yang dihadapi. Mulai dari nglokor, mbundhet di roll karet, kecepit ganjel, dan sebagainya. Wahh……… Dari 10 kaset yang ada hanya 2 yang berjalan mulus. Selebihnya selalu ada masalah dan harus memulai dari awal proses perekamannnya. Namun, saya tetap bisa menikmati kaset itu setelah selesai dikonvert 4 hari kemudian.

Alhasil, seminggu yang saya janjikan tak cukup buat saya. Ketika saya kembalikan, Cuma dihargai Rp.1000 per kasetnya. Sebenarnya, saya bermaksud untuk menjadikan ini sebagai koleksi pribadi saya, tapi setelah saya fikir-fikir tidakkah lebih baik jika saya upload ke blog kemudian kami persilahkan kepada siapapun untuk ngundhuh dan menikmatinya sehingga saya merasa perjuangan saya tidak sia-sia. Paling tidak, saya bisa karyenak tyasing sasama. Kembali ke mas Agus yang ternyata telah berhasil mengumpulkan banyak judul setelah 10 hari kemudian saya kembali ke pasar loak itu. Tetapi biar tidak kemrungsung dan bisa jadi kegiatan mingguan saya, maka kepadanya saya pastikan untuk mengambil 1 judul tiap minggunya sambil saya kunjungi toko lain barangkali ada judul-lain yang bisa dijadikan pelengkap. Perjuangan belum berakhir……….

Selamat bernostalgia

BERIKUT INI BEBERAPA LAKON KETOPRAK DALAM FORMAT MP3 YANG BISA ANDA NIKMATI SEMBARI BERNOSTALGIA

  1. (Seri Sudira) Sudira Papa
  2. (Seri Sudira) Manggalayudo Sudira
  3. (Seri Sudira) Maeka Sudira
  4. (Seri Sudira) Sudira Kadakwa
  5. (Seri Sudira) Sudira Kapidara
  6. (Seri Sudira) Sudira Bangkit
  7. (Seri Sudira) Sutrisna Waryanti
  8. (Seri Sudira) Gogok Wasiat
  9. (Seri Sudira) Waryanti Mutung
  10. (Seri Sudira) Klinthing Wasiat
  11. (Seri Sudira) Sudira Gugur
  12. (Seri Sudira) Sutrisna Sapu
  13. (Seri Sudira) Yowandana Lena
  14. (Seri Sudira) Sapartibraja Lena
  15. (Seri Sudira) Lesancaka Gugur (Budiati Putri Iblis)
  16. (Seri Sudira) Sutrisna Tumpes Kelor
  17. SYEH JANGKUNG, ANDUM WARIS
  18. SYEH JANGKUNG, GEGER PALEMBANG
  19. SYEH JANGKUNG, ONTRAN-ONTRAN CIREBON
  20. SYEH JANGKUNG, BEDHAHING NGEROM
  21. SYEH JANGKUNG, SULTAN AGUNG TANI
  22. SYEH JANGKUNG, KERIS JANGKUNG
  23. SYEH JANGKUNG, LULANG KEBO LANDOH
  24. SYEH JANGKUNG, ANDHA RANTE
  25. (Mahesa Jenar) Simarodra Tandhing
  26. (Mahesa Jenar) Wirasaba Liwung
  27. (Mahesa Jenar) Geger Pangrantunan
  28. (Mahesa Jenar) Uling Kuning Mbarang Amuk
  29. (Mahesa Jenar) Geger Banyubiru
  30. (Mahesa Jenar) Watu Gunung Lena
  31. (Mahesa Jenar) Samparan Nebus Dosa
  32. (Mahesa Jenar) Hahesa Jenar Tanding
  33. (Mahesa Jenar) Wewadi Ing Gunung Ijo
  34. SERI MAJAPAHIT, Geger Wilwatikta
  35. SERI MAJAPAHIT, Patih Nambi Gugur
  36. SERI MAJAPAHIT, Sumpah Palapa
  37. SERI MAJAPAHIT, Bekel Dipa Winisudha
  38. Lahir Sajroning Kubur
  39. Siluman Lintah Putih
  40. Angling Darma (Setyawati)
  41. Joko Puring
  42. Cendana Cendhani
  43. Bontotan Setan Putih
  44. Ki Ageng Mangir
  45. Hamengkubuwana I
  46. PANGERAN SAMBERNYAWA
  47. RARA JONGGRANG
  48. KEONG EMAS
  49. KAMANDAKA LUTUNG KASARUNG
  50. RENGGANIS
  51. Ratu Kidul
  52. Babad Kajen, Pati (Koleksi Sutamto Totok)
  53. Syeh Siti Jenar Mbalela (Sumbangan Mas Sutamto Totok)
  54. Raminten Edan
  55. Sri Tanjung
  56. Lontang Semarang Gugat (Koleksi Sutamto Totok)
  57. Maling kapa Maling Ketiri (Koleksi Sutamto Totok)
  58. Babad Pati, Sumali Mbalela (Koleksi Sutamto Totok)
  59. Yuyu Rumpung Krodha (Koleksi Sutamto Totok)
  60. Jaka Tingkir Ngratu (Koleksi Sutamto, Totok)
  61. Randha Calon Arag (Koleksi Sutamto Totok)
  62. Panji Semirang
  63. Angling Darma Ngratu (Koleksi Sutamto Totok)
  64. Sunan Kalijaga Sungkem (Koleksi Sutamto Totok)
  65. Adeging Menara Kudus (Koleksi Sutamto, Totok)
  66. Lontang Semarang Gugat (Koleksi Sutamto, Totok)
  1. assalamu alaikum..
    kula ngaturaken sugeng tetepangan dumateng mabak galuh,mugi katampi.
    saklajengipun menawi dipun keparengaken kula bade ‘ngunduh’ wohipun ketoprak mataram ingkang sampun sakwetawis dangu anggen kula madosi.dilalah samenika sampun kepanggih.
    matursembahnuwun mbak galuh.

  2. Walaikum salam Wr Wb.
    Lha mangga ta kangmas, kalau ngersakaken mundhut mawon. Nyoh…..nyoh…..nyoh….
    Cuma saya nyuwun ngapunten baru 5 judul yang saya upload, itupun 2 judul belum lengkap. Nanging badhe kula usahakaken njangkepi kekiranganipun, sinambi nengga judul-judul sanesipun.
    Kula nyuwun panyaruwe panjenengan lan matur nuwun rawuhipun.

  3. wah … jos tenan iki mas …

    aku wis aplod ronggolawe-ne siswobudoyo di situs mp ku …
    menawi menika grup toprak menopo njih?

  4. Kang, pangapunten. Saktenane saya tidak akan mengkhususkan diri pada grup ketoprak tertentu. Cuma pada tahap awal saya baru dapat Ketoprak Mataram. Segera menyusul Ketoprak Pati dgn cerita legenda Saridin (Syeh Jangkung) santri eksentrik sakti mandraguna yang punya Lulang kebo Landhoh itu lho……………
    Tunggu aja……………..
    Lha Siswobudayanya yen pareng mbok di upload terus di link kesini biar kanca2 yang ngelak seni jawa segera ikut ngrasakke………
    Matur nuwun…….

  5. bos,
    aku dengerin sudiro popo… trus ke sudiro bangkit ,nah di sudiro bangkit kok blom nyambung jadi kurangnya disitu ya bos

    regards

  6. Nah, itulah kalau kaset morak-marik.
    Saya akan upload apa saja yang bisa saya temukan tentang Manggalayuda Sudira. Begitu kaset ketemu, tak convert terus upload tanpa melihat urutan, tanpa melihat kaset itu lengkap atau tidak (khawatir kasetnya ilang lagi), sambil terus berburu.
    Silahkan di gathuk-gathukke sendiri…………………
    Yag pasti cerita ini menarik, dengan karekter pemain yang kuat serta panggunaan bahasa (jawa) yang teliti dan propoosional.
    Ngaten, mas……………….

  7. Mbak ditunggu seri Saridin (syekh Jangkung). Mbak menawi wonten Videone Ki NartoSabdho diunggahne yo Mbak.

  8. Inggih, kang……..
    Insya Allah, kalau ada pasti kula aturaken panjenengan sedaya…….

  9. disini link aplotnya
    http://jeancuk.multiply.com/music/item/1748/Ketoprak_Siswo_Budoyo_Tulungagung_-_Ronggolawe

    monggo menawi bade dipun donlot ….

    niki kulo kaliyan mbak menopo mas njih
    … kulo bingung je
    he … he …

  10. Matur nuwun, kang and menawi pareng saya add di blog niki nggih…. biar nambah referensi kethoprak.
    Panggl saya Pakdhe. Dulu saya sign up wordpress dengan nama anak saya dan sekarang wis kebacut gitu. Biar saja………… hua…hua….ha….ha……ha…..

  11. Bapak…..wonten serial ketoprak Syech jangkung ( saridin ) ingkang komplit menopo mboten…..matur nuwun

  12. monggo pak de ….
    ketoprak mataram-e marem banget …
    basiyo melu juga ternyata

  13. Sabar menanti pak.. updatean. sudiro bangkit :D

    :beer:

  14. Dimas Isharyanto

    Kepareng matur, dherek pitepangan sasamining pandeman ketoprak. Matur nuwun peparing bebingah arsip ingkang dangu dalem padosi awit namung asring mireng saking radhio. Wiwit alit dalem remen kethoprak, utaminipun Sapta Mandala, PS Bayu, RRI Jogja, ingkang jaman samenika sampun saya awis kula tingali. Sangertoskula, album Sapta Mandala menika karekam Fajar, Ira Puspita (kados Seri Mahesa Jenar, Raden Rangga, Pangeran Diponegoro, lan sanesipun). Ugi wonten album rekaman Dahlia Record (kadosta Seri Budiati, Cinde Laras, lan sanesipon). Wonten malih Kusuma Record kados Putri Joharmanik, Menakjingga Lahir. Mugi-mugi panjenengan saged pikantok lan dipun upload. Kula ugi taksih berburu dumugi semanten. Salam kenal dan matur nuwun.

  15. Untuk mas Cuk. Aku gak iso download lewat multiply, jadi sampae sekarang ya belum bisa dengerin.
    Untuk bapake bayek (mas sembara90). Saya terus akan cari kelengkapane Sudiro. Doakan segera dapat, nanti segera katur panjenengan.
    Buat Om Dimas Haryanto. Makasih sudah kersa pinarak, dan mohon maaf jika hidangannya belum mak nyussss….. Insya Allah, saya akan terus berusaha melengkapi. Sukur yen panjenengan kagungan malah saya nyuwun…. he…he…he….

  16. kulo nuwon…nderek ngunduh njeh mas… niki ketoprak kawit aku seh cilek… jan pleng tenanan sayang hampir punah ki mas… ayo melu budayakan

  17. mas tinol, matur nuwun sudah kersa pinarak. Mangga menawi ngesakaken download tiyang kula sakdremi nyawisaken.
    nanging nyuwun pangapunten bilih dereng sedya jangkep, amarge golek genepe ya ngel tenan. dipun tengga kemawon, sewanci-wanci wonten enggal kula aturaken

  18. derek pitepangan mas dimas, mbok menawi wonten renaning penggalih mbok kulo dicaosi download ketoprak Seri Mahesa Jenar, Raden Rangga, PPutri Joharmanik, Menakjingga matur sembah nuwun

  19. Mas Sidik, Mas Dimas Haryanto dan rekn pecinta ketoprak yang lain.
    Untuk mahesa Jenar, Insya Allah dari 34 seri yang ada, saya berhasil ketemukan 10 seri. Terserah bagaimana nanti anda mengurutkannnya. Yang Pasti sayapun “ora sranta” untuk segera upload.
    Sementara 2 judul akan on malam ini.
    1. Geger Banyubiru
    2. Geger Pangrantunan
    3. Uling Kuning Mbarang Amuk.
    4. Wirasaba Liwung.
    Malam ini……….. malam ini………..
    He…he….he…..

  20. matur sembah nuwun mbak Galuh, ingkang smpun kerso nyawisi download maeso jenar. Mbok manawi wonten lakon ingkang sanesipun kawula nyuwun dipun caosi maleh. makaten atur saking kawulo. nuwun

  21. Mas Sidik.
    Sami-sami mas, toh saya cuma lantaran saja. Itu adalah kerja seniman-seniman besar kita. Lakon sanesipun pasti segera upload kagem panjenengan sedaya.
    Tunggu saja, tak lama lagi:
    1. Episode Saridin (Syeh Jangkung) yang lain.
    2. Lahir Sajroning Kubur (Jayengrana Jayengras)
    3. Budiati Putri Iblis
    Ben penasaran sisan……….. he…he…he…

  22. Mbak Galuh,
    Kepareng nyuwun pirsa, kagungan VCD kethoprak punapa mboten?
    Menawi kagungan, dhateng pundi anggenipun tumbas, kula badhe pados VCD kethoprak punapa dene ringgit purwa.
    Kethoprak menawi wonten ingkang kethoprak Mataram Sapta Mandala, utawi kethoprakan Siswa Budaya lan Wahyu Budaya. Kangen kalian kesenian leluhur ingkang adhiluhung punika.
    Matur nuwun,mbak.

  23. Mas Koen.
    Penjenengan lenggah wonten pundi?
    Menawi caket ing wilayah eks karesidenen Surakarta lan Jogya, kula kinten mboten angel pados VCD Ketoprak (Wahyu Budaya) dene menawi Ringgit Wonten Pak Anom, Pak Manteb lsp. Dene Menawi tebih prayogi ngendika, menawi kula gadhah mangke kula upload.

  24. Matur nuwun Mas Galuh ( rak lêrês tah punika ), nanging sak punika kula mapan wonten ing Medan, dados têbih saking Jogja punapa déné Solo.
    Inggih samangke manawi wangsul Njawi, sagêd ngupadi wontên mrika mawon.
    Matur nuwun lo, Mas.

  25. injih mbak Galuh, wah lakon yang ini agak sereeeem….he..he…kulo masih sabar menunggu kok, punopo malih lakon minakjinggo wah itu yang siiip mbak. suwun gih atas kirimanipun.suwun

  26. Nggih, mas Sidik.
    Saya masih dalam rangka convert dari pita ke digital. Makasih atas kesabarannya

  27. Mas Koen.
    Jangan lupa kalau mudik kersa pinarak. Nanti tak derekke cari kaset. Jangan lupa bawa oleh2 lho………..

  28. pak kalau mau download multiply carane seperti sebelumnya sing pernah tak share :D

    pasang komputer kita IDM ..itu kuncine
    nah.. pas kita buka multiply kondisi kita dah login multiply contone link diatas ntar timbul dech gambar seperti icon windows media player

    pilihane previos- play- next

    pas kita play diatasnya akan ada pilihan download this file.. kita klik ..
    tapi kadang link khan banyak bos. untuk safe link yang nomor 2 dan lainn2ya pilih next next pas dapat file yang kita pilih ,, tinggal tekan play. diatasnya nongol tulisan download this file.. klik beres dapat dah

    tapi harus IDM ya bos

  29. kula sampun ngunduh sedaya serial syeh jangkung, menapa seri lanjutanipun taksih wonten? , kula antu2 mandapipun , matur nuwun

  30. Mas nano
    Tingkatkan kesabaran di bulan ramadhan.. He……he….he……

  31. matur nuwun sanget saking uploadnya kethoprak, mbok menawi wonten saking ps bayune(gito-gati) lan menawai dados kersane mbok wayang kulitnya yg dalang jogja (alm. ki hadi sugito, ki timbul, etc)
    suwun

  32. Mas Agus
    Matur nuwun sudah mampir ke blog saya.
    Untuk ketoprak Gita Gati lsp, badhe kula upayaaken. Dene ngengingi Ringgit wacucal Cengkok Ngayogyakarta, kula aturi pinarak http://wayangprabu.com/tag/wayang-kulit/ Ing mriku Kang Prabu nyawisaken langkung kathah.
    Nuwun

  33. wah cocok mas aku juga suka ketprak jaman dulu asik sekali

  34. Mas Wiyana
    Jaman sekarangpun sik juga, kok.

  35. nuwun sewu….. kamandaka ne winginane sih onten, kok dinten niki dados “Link file yang Anda minta tidak berlaku. ”

    wonten nopo nggih?

  36. @Tukang nyaponi radio.
    Pangapunten, foldere kedudul terus linknya mrucut. naging sakpunika sampun kula link malih.
    Matur nuwun, koreksinipun.

  37. wuih niki blogipun sae sanget….
    remen sanget kaleh carios ketoprak kados saridin & sanesipun…
    rumiyin remen miosaken wonten radio…
    nyuwun ijin download ngih…
    matur nuwun….

  38. Mas Uge
    Mangga silahkan download, kalau ada judul yang cocok sambil menunggu judul yang lain

  39. Matur nuwun sanget kangmas. Keleresan kula madosi file mp3 ketoprak punika dilalah kepanggih wonten mriki. Lakon kontroversi kados syeh siti jenar menawi wonten kadosipun sae

  40. sugeng tetepangan mbak galuh, pripun kethoprak lakon anglingdarma saklajengipun kok dereng dipun muat

  41. Mas Fahry
    Matur nuwun sudah berkenan mampir. Saya akan berusaha melengjkapi tanpa melihat “genre” nya. Yang penting ketoprak. Masalahnya adalah bagaimana mendapatkan kaset pita (magnetik) yang sekarang sangat jarang saya temukan.

  42. Mas Widjana Rais
    Sugeng tetepangan ugi lan matur nuwun rawuhipun. Kados kula matur, saya akan berusaha melengkapi semua judul katoprak yang sekarang sudah sulit kita nikmati. Tiap judul ketoprak yang saya temukan pasti akan say upload untuk panjenengan dan semua penggemar ketoprak………

  43. nuwun
    sawetawis dangu kula mboten sowan,
    samenika ketawis asri dalemipun mbak galuh.
    sawenehing `kembang` seni tradisi jawa tansaya angrembuyung.
    nyuwun idipalilah mugi dipun keparengaken tumut `ngunduh`.
    purwa madya wusana,ngaturaken matursuwun.

  44. mas King
    sugeng rawuh malih ………. dangu mboten miyos, tindak pundi?
    menawi tasih wonten ingkang bdhe dipu7n undhuh, mangga…

  45. mantep tenan kang…uri uri kabudayan jawi..kulo download gih kang…..

  46. Ma paimin-ndeso
    Mtur nuwun sudah maringi support. Silahkan download kalau ada yang cocok kagem panjenengan

  47. Maaf mbak, kalau KETOPRAK enaknya berbentuk video, jadi bisa dilihat sambil leyeh2, mohon suguhan selajutnya video, matur nuwun. Sujitno Hadist / Citayam (LIPI)

  48. Ms Sutrisna Hadist
    Lha malah kalau panjenengan punya Video Ketoprak, saya nyuwun… :)
    Tapi pada saatnya jika saya sudah ada pasti saya upload.
    Nuwun

  49. saya belum sempat download mas …baru nemu ini menjelang off kantor ….wah udah kebayang nikmatnya denger kemayune marsidah dan gagahnya widayat …… apapun berhasil ato tidak saya ngunduh nanti….perjuangan njenengan patut diacungin jempol semua yang saya punya …. sekali lagi thanks atas pengorbanan njenengan…

  50. Mas Gunawan.
    Matur nuwun paringipun semangat. Saking sekedhik, arsip kethoprak badhe kula klempakaken lan kula inggahaken ing blog. Mosok, ta tiap kali nulis kata kunci ketoprak, yang muncul justru ketoprak sambal, ketoprak tahu, resp ketoprak dsb. Paringi pangestu nggih, mas….

  51. wah mantep mas…nuwun sewu mas atau mbak nggih…. sukses ngunduh mahesa jenar yang tersedia lengkap …..tanpa kesulitan …. sekarang lagi nyebrang alas tambakboyo dengan headphone nih….hehe maklum di kantor …… nuwun sewu kalo karya mbah Nartho gendhing coro Balen (Bali) pernah upload mboten….. ato dimana kira-kira bisa ngunduh …… sekali lagi matur nuwun ….. tetep semangat nguri-nguri kabudayan ……

  52. Derek izin, mas galuh. kula badhe derek pasang ling sedanten ketoprak ingkang sampun panjenengan uplot. supados saged dipun donlot sederek sanes lewat blog kula.

    matur nuwun

    salam

  53. Mas Aditya
    Mangga silahkan, cuma saya mohon panjenengan tetap mencantumkan sumber aslinya : apdnsemarang.wordpress.com
    Terima kasih atas atensinya……………. :)

  54. Kangmas Galuh, Kula sampun nderek ling unduh, sedanten ketoprak panjenengan. niki kula sampun unggah-aken seri syeh jangkung V SULTAN AGUNG TANI wonten ing:
    http://nangagus.wordpress.com/2009/11/09/saridin-sultan-agung-tani/
    saged panjenengan pasang kangge nambah serial Syeh Jangkung ingkang sampun wonten. Matur nuwun.

  55. Mas Nangagus
    Syukur Alhamdulilah, akhirnya ada juga yang peduli ngrembakaaken seni ketoprak. matur nuwun untuk link Seri Syeh Jangkung SULTAN AGUNG TANI. Jika anda bermaksud beli Syeh jangkung lagi tolong SELAIN Lulang Kebo Landoh dan Bedhahing Ngerom, karena saya akan upload. Bukan apa2, tapi eman2 ta? Mending anda cari yang lainnya saja, biar saling melengkapi. OK?

  56. Sebuah website “TERBAIK” ngeluri kebudayaan Jawa yang pernah saya temukan di internet.

    Kagem mas GALUH, tuengkiyu banget atas usaha yang telah dilakukan.

  57. pak,nuwun sewu.kethoprak ingkang lakon saridin koq mboten diupdate malih, padahal kulo remen sanget lho kaliyan lakon saridin meniko.nek saged kulo nyuwun kanti sanget dipun upload malih ah kethoprak lakon saridinipun…., suwun…..

  58. Pecel _mediun
    Makasih untuk supportnya. Saya cuma “sakdrema” meneruskan karya besar yang sudah ada. Maksih juga sudah berkenan mampir

  59. Mas bagustorodipo
    Kula aturi sabar, saridin badhe kula update malih. Ing antawisipun: kebo landoh, bedhahing ngerum lan Sultan agung tani. Nanging prayogi setungal mbaka setunggal. awit taksih proses convert saking pita ke digital. Sabar, nggih mas…….

  60. Matur suwun sanget, kulo kados mbalik ing tahun 80-an, bibar sekolah (SD) kulo dolan, teng pundi2 sami mirengake radio ketoprak maheso jenar. Upami wonten tiyang gadah kajad, setelanipun nggih ketoprak mataram utawi ketoprak kembang joyo. Widayat, Marsidah, Tumijantoro dados idolanipun tiang ndusun.

  61. Sebelum seri Syeh Jangkung, Ketoprak Kembang Joyo Pati juga merilis seri Wedono Yuyu Rumpung. Pemerannya sama dengan Saridin, yaitu Tumijantoro. Tokoh Yuyu Rumpung bicaranya bindeng, setting ceritanya di daerah Juwana dan sekitarnya.

  62. Mas Supriyono
    Tidak perlu tergesa-gesa. Pada saatnya jika saya dapatkan cerita2 yang lain pasti saya upload. Kepada para sutresna seni ketoprak kalau anda punya cerita yang lain, mohon bisa diposting agar lengkap terdokumentasi. Eman-eman………

  63. Mas Supriyono
    Selamat bernostalgia

  64. wah suwe kulo mboten tilik mriki … tambah jos situse …. monggo lho menawi siswobudoyone bade di aplot teng mriki …

    usul: tambah folder anyar ….
    Dongeng Bocah seperti Sanggar Cerita dll …
    saya ada beberapa, menawi njenengan kerso kulo diparingi alamat kirime mawon … diserat teng email kulo njih …

  65. Mas Cuk
    Lha inggih ta mas. Dangu mbten rawuh, kemana saja?
    Jane saya pingin upload Siswo Budaya, cuma saya tidak bisa download file panjenengan. Maklum orang tua, sudah gak mampu mikir macem2.

    Nambah folder? Prayogi sanget Mas. Cuma saya khawatir tidak bisa mengupdate materinya. Ngih saya tak matur di email panjenengan!

  66. menawi “Keris Jangkung” kulo wonten mas

  67. Mas iwan K
    Keris Jangkung? Ketoprak, nggih. Mbok diupload kersanipun bisa dinikmati teman2 yang lain. Kalau sudah upload mohon saya diberi linknya agar saya bisa ngunduh juga………

  68. Matur nuwun sanget bopo Galuh,kula sampun ngunduh mahesa jenar tanding. Nderek pitakenan menawi mahesa jenar tandhing lawan wirosobo menika cariosipun menapa nggih?

  69. wah, nggih mboten nginten menawi seni budaya jawi sampun kados mekaten rejo wonten ing jagad maya.. kagem panjenengane ingkang gadah griya.. kulanuwun mas..salut untuk anda

  70. Pengestunipun, mas.
    Saya cuma ngregengaken dan melengkapi yang sudah ada

  71. sakderengipun dalem ngaturaken panuwun engkang tanpa upami , bilih kawula saget menikmati indahnya budaya jawa, mliginipun ketoprak , ananging kawula wonten pambengan amargi serial keris jangkung engkang nomer 10 mboten saget dipun unduh, kamula nyuwun pitedhah, matur nuwun sanget , mugi panjenengan tansah sukses lan bahagia

  72. asslm alkm.
    di tunggu ketoprak siswa budaya-nya mbak.
    kalo bisa di upload juga video audionya.
    matursuwun

  73. ngaturaken sungkem kulo mbakyu,,

    mbakyu aku jaluk tulung, aku wes suwe goleki ketoprak judule warok suromenggolo utowo crita ponorogo, nganti tekan seprene durung entuk mbakyu. menowo mbakyu onok aku ate melu download. tak tunggu yo mbakyu,,
    nedo nrimo, suwun…

  74. Nggih, Mas
    Insya Allah Siswa Budaya akan segera saya upload. Cuma kalau ngersakke kualitas yang bagus ngantri aja untuk dapat estafet DVDnya mas Wahyudiono. :)

  75. Mas Syamsoel
    Sedapat mungkin akan saya upload Ketoprak yang bersetting ponorogo. Cuma sampai sekarang saya belum m,endapatkan materinya……… Tunggu saja

  76. Kulo badhe ngancungin jempol kagem Pak/Mas/Ibu/Mba Galuh tansah nguri-nguri budoyo jawi khususipun ketoprak, soale elek-eleko kulo nggih nate dadi pemain ketoprak, kulo tenggo ketoprak engkang sanes,,, maju terus mba Galuh, mugi2 tambah sukses njih?????

  77. Matur nuwun sanget, niki sing kulo goleki ket bien. Saking Praya – Lombok Tengah

  78. Mas Narno. Mugi-mugi saged kagem jampi kapang tanah luluwur. Kados pundi kabaripun Lombok? Mugi2 kraos wonten mrika.

  79. mbak galuh sak derengipun nderek tepang kulo KUNCUNG sak meniko nembe mranto wonten palembang, menawi kepareng kulo nderek ngunduh kethoprak panjenengan ingkang sampun dipun upload, meniko kangge jampi sederek2 tranmigrasi lan perantauan ingkang wonten ing sumatra selatan, keleresan wonten ing palembang kulo inggih dados penyiar radio amatir inggih meniko RADIO PADMONOBO “Radionipun kawulo jawi” ingkang acara2nipun kathah kabudayan jawi kalebet kethoprak pramilo wontenipun blog meniko kulo matur nuwun sanget kangge ngisi acara2 radio ” ALAMAT RADIO PADMONOBO ; JLN.DEMANG LEBAR DAUN NO.168 PALEMBANG TELP 0711-363696 ; 0852 68476905; sepindah malih matur nuwun

  80. Mas Kuncung
    Nderek mangayubagya adegipun radio amatir inggih meniko RADIO PADMONOBO “Radionipun kawulo jawi”
    Mugi2 file ing mriki saged nambah refrensi panjenengan. Emanipun file kula kompres murih gampil upload. Pangapunten! Sanes wekadal saged kula kintun CDipun!

  81. kabudayan jawi ingkang misuwur niku menopo???

  82. sugeng enjang,
    saya rangga dari grobogan JATENG, saya mau bertanya,apa saya bisa ikut rombongan ketoprak / wayang orang ya…

    soalnya didaerah saya kloingin ikut grub kesenian itu susah, tolong klo bisa bls dino.hp saya 085842577875

  83. Nyuwun pangapunten, saya tidak punya informasi maslah itu. Saya kira panjenengan bisa ke Pati. Disana banyak kelompok kethoprak hebat!

  84. Nuwun Sewu..
    nderek bingah saestu kulo, dene sampun wonten Blog ingkang ngemot kesenian lan Budaya ingkang kados menika…
    kagem Mas Bagong, mbok menawi langskung sae menawi sakderengipun Mp3 dipun UPLOAD, dipun icali NOISE ipun….
    Kaliyan kulo nyuwun ijin bilih Kethorak kito giyaraken wonteng radio Swadesi FM1079, Konco Prihatin Lahir Batin, ingkang mapan wontening, Pleret – jambidan, Bantul sisih Wetan…sianosa radio Komunitas…monggo ingkang kersa nyetel dipun aturi klik http://www.radio.projotamansari.com/swadesi
    matur nuwun

  85. Mas hendro Plered
    Sam-sami mas. Kula nggih namung sak dremi nglempaaken barang2 bekas…
    Babagan Niose, pangapunten pangertosan kula ngengingi ripping audio namung semanten. Mangga ta, dipun edit malih…..

  86. Sugeng sonten,
    Saestu nderek mengayubagyo wontenipun blog meniko, ingkang ndhudhuk, ndhudhah soho ngrembakaaken ranah kabudayan jawi. Wonten kethoprak, ringgit cucal, ringgit tiyang, dagelan lan sanes sanesipun. Perjuanganipun mas/mbak Galuh saestu luhur. Mugi file file kados mekaten saget dados refrensi poro mudho, supados mboten kecalan roh kejawenipun. Lan ugi saget minongko tombo kangen dumateng sederek -sederek kito ingkang wonten perantauan. Ing samangkeh menawi radi longgar wakdalipun, nyuwun ijin kepareng kulo badhe undhuh mp3 nipun. Nuwun

  87. Kang Puji
    Matur nuwun paringipun dorongan semangat. Mugi-mugi saged nambah koleksi malih

  88. roro jonggrang sata mandala mugi dipun apload mas galuh

  89. Mas Wiyana.
    Sebenarnya ada. Tapi belum lengkap. Yang ada itupun suaranya mleyat-mleyot. Nanti kalau dapat balen dari century saya akan coba beli yang baru…. :)

  90. syekh jangkung adalah contoh manusia yang ikhlas dan sangat peduli pada sesamanya melebihi kepentingannya sendiri. Dan hal ini juga dilakukan oleh keturunanya/warisnya yang kalau nggak salah sekarang ini adalah waris yang ke 10 (terakhir)

  91. ketoprak sapta mandala kebanyakan dulu disiarkan oleh RRI (yogya kali ya) apa bisa RRI memberikan dokumentasinya biar ketoprak ini tidak punah, sekarang aja mungkin tidak disukai anak zaman sekarang tolong tho RRI biar ketoprak bisa dikenal lagi oleh anak zaman sekarang. ayo kita bersama-sama mempertahakan budaya kita

  92. saya mau tanya mas/mbax galuh,kethoprak syeh jangkung yg seri hilangnya lulang kebo landoh,terus di cari sama momok dgn mmbawa senjata dari mbok branjung koq gk ada?soalnya saya suka banget dgn ketoprak syeh jangkung.sebelumnya saya ucapkan trm kasih krn saya bisa mengoleksi ketoprak ini…..

  93. Blog ini dibangun salah satunya adalah seperti yang ngendika panjenengan. Tapi jelas ini belum apa. Mangga silahkan untuk membangun blog2 lain untuk memperkaya khasanah……….

  94. Sayangnya saya belum menemukan filenya. Maaf atas segala keterbatasan saya……

  95. Nuwun sewu…. nopo kepareng request Mbah? Menawi kepareng Kethoprak Babad Pati… dalang soponyono, Baron skeber kalian Mpu Sumali mbalelo.

    Matur nuwun sak derengipun.

  96. Nyuwun pangapunten, mas.
    Raosing manah kula kepingin minangkani pamundhut (request). Namung jalaran kiranging pangertosan soho kirangipun bahan kula dereng saged matur. Sewanci-wanci pikantuik fileipun methi kula upload….

  97. dik galuh, mohon file file diperbaharui, karena banyak yang rusak sehingga tidaqk dapat diunduh matur nuwun

  98. mas, terimakasih atas file-file ketoprak saptamandala, ada yang bagus suaranya, ada yang dalam,saya cari seri bandung bondowoso dari ketoprak saptamandala, minakjinggo gugur, seri sambarabudhara/wangsa syailendra, seri ken arok kok belum ada ya, retnodumilah baru sampai 6 seri, seri kamandaka 1a,1b,2a,2b, bontotan setan putih blm ada seri 2, seri sumpah palapa, tolong usahakan mas, saya penggemar yang dari saptamandala, maturnuwun gih!

  99. Nggih, mas. saya coba lengkapi. Pangapunten wong namanya juga gresek………..

  100. nDerek tepang mbak Galuh, nyuwun ijin ngunduh ketoprak syeh jangkung. matur nuwun

  101. Nderek tepung Mbak….. kulo nembe blajar nguduh serial Kethoprak Syeh jangkung, pas kulo nguduh Bedahe Ngerom kok Serie ke 7 sak terus ipun kok mboten saget dipun unduh…..pripun nggih caranipun.

  102. Mangga, silahkan

  103. mangga ditlateni mawon. Jika kesulitan silahkan ngendika di email or facebook

  104. tanpa terasa waktu mengalir begitu saja seakan terlupa karena kesibukan yang menggelayuti keseharian kita.
    setahun sudah ‘griyane mbak galuh’berdiri.
    selamat ulang tahun yang ke 01.
    semoga niat ‘angleluri’ terhadap kebudayaan nusantara,khususnya kebudayaan jawa,tetap ‘makantar-kantar’ tak surut oleh perjalanan waktu dan pelbagai rintangan.

  105. bade dherek ngunduh syeh jangkung gih mas,tp kok nyuwun kode niku nopo mas

  106. slm pitepangan mbak galuh, dalem marjuki ing klaten, wah remen sanget kepanggih web ingkang isinipun sedoyo kabudayan jawi, mbok bilih kepareng badhe ndherek ngundhuh, ugi nyuwun pirso paswordipun, matur nuwun sanget sakderengipun slm

  107. Mohon meneliti halaman blog dengan teliti, disana sudah kami sediakan link untuk password……………………….

  108. Mbak Galuh, Sugeng Pitepangan, kula Sumarno, saking radio Swara Kenanga Jogja, salajengipun kula badhe ngresahi, ngunduh kagunganipun ketoprak, naging cuwanipun kula mboten gadhah Kata sandinipun, kados pundi caranipun, pados kata sandinipun,kula ugi koleksi Wayang kulit, ing mbok bilih, wonten ing mriki, dereng wonten, saged kula sharing , utawi kula kintun lumantar cd format mp3, menawi wonten lepat nyuwun pangapunten, saderengipun matur nuwun sanget menawi mbak Galuh kersa nanggapi, panyuwunan kula menika, o inggih , menawi monten Sukolaras, kalian mas Wandi Kula sampun beken, Nuwun.

  109. Krisna bojonegoro

    Mbak Galuh, Sugeng Pitepangan, kulo Banu Krisna Asmoro, saking radio ISTANA 95 FM BOJONEGORO, salajengipun kula badhe ngresahi, ngunduh kagunganipun ketoprak, naging cuwanipun kula mboten gadhah Kata sandinipun, kados pundi caranipun, pados kata sandinipun,kula ugi koleksi Wayang kulit, ing mbok bilih, wonten ing mriki, dereng wonten, saged kula sharing , utawi kula dipunkintun lumantar cd format mp3, menawi wonten lepat nyuwun pangapunten, saderengipun matur nuwun sanget menawi mbak Galuh kersa nanggapi, panyuwunan kula menika, o inggih , meniko al.
    PT.RADIO ISTANA SIAR BOJONEGORO,JL.W.MONGINSIDI 126 BOJONEGORO JAWA TIMUR 62115,Telp.0353-893100,887555,Fax.0353893166,e-mail:radio_istanafm@yahoo.com

  110. Krisna bojonegoro

    Mbak Galuh, Sugeng Pitepangan, kulo Banu Krisna Asmoro, saking radio ISTANA 95 FM BOJONEGORO, salajengipun kula badhe ngresahi, ngunduh kagunganipun ketoprak, naging cuwanipun kula mboten gadhah Kata sandinipun, kados pundi caranipun, pados kata sandinipun,kula ugi koleksi Wayang kulit, ing mbok bilih, wonten ing mriki, dereng wonten, saged kula sharing , utawi kula dipunkintun lumantar cd format mp3, menawi wonten lepat nyuwun pangapunten, saderengipun matur nuwun sanget menawi mbak Galuh kersa nanggapi, panyuwunan kula menika, o inggih , meniko al.
    PT.RADIO ISTANA SIAR BOJONEGORO,JL.W.MONGINSIDI 126 BOJONEGORO JAWA TIMUR 62115,Telp.0353-893100,887555,Fax.0353893166,e-mail:radio_istanafm@yahoo.com atau banu_istana@yahoo.co.id

  111. MAU NENGETAHUI SITUS INI

  112. MAU MENDONLOAD KETHOPRAK SYEH JANGKUNG

  113. Mangga silahkan jika mau dowload saridin

  114. Manga kula aturi sms kemawon. mangke kula matur. Nuwun

  115. Kula aturi mriksani halaman cara download. Disana ada nomor hp saya

  116. derek download mbak Galuh, maeso jenar lakon wewadi ing gunung kidul, nanging kulo wonten masalah mboten saget download. Nyuwun tulung dipun caosi prikso caranipun matursuwun.

  117. Password Seri Mahesa Jenar, Wewadi ing Gunung Ijo : dijupuksakanoveleshmintarjanagasasrasabukinten
    Mangga, silahkan download

  1. Ping-balik: Ketoprak « Jaman Semana

%d bloggers like this: