MUSIK

Sebagaimana definisi umum yang kita kenal, bahwa  Musik adalah bunyi yang dibuat atau ditimbulkan secara sengaja oleh seseorang atau sekelompok orang yang bisa diterima oleh individu dengan pemahaman yang berbeda-beda berdasarkan sejarah, lokasi, budaya dan selera seseorang.

Menurut Aristoteles, Musik mempunyai kemampuan mendamaikan hati yang gundah, mempunyai terapi rekreatif dan menumbuhkan jiwa patriotisme.

Dari banyak definisi musik, yang saya tahu adalah bahwa jika bunyi-bunyian itu terasa enak ditelinga saya, maka akan saya dengarkan.

Titik berat musik adalah bunyi, bukan wujud.  Jadi menurut saya, siapapun yang menciptakan bunyi-bunyi tidaklah penting.  Yang penting adalah bagaimana telinga (tentunya juga hati) bisa menikmati.

Berikut ini beberapa file musik yang mungkin sesuai dengan selera anda, untuk bisa anda nikmati

Mars dan Hymne Partai Politik (Parpol)

MARS DAN HYMNE ORMAS

Musik (video) Jawa Suriname

Langgam / Keroncong

  1. Waldjinah
  2. Mus Mulyadi
  3. Bram Aceh

Klenengan (Javanesse Music)

  1. Gendhing Tayub
  2. Klenengan / Uyon Uyon
  3. Gendhing Pahargyan Temanten
  4. Bossas Jawa

Pop Indonesia Nostalgia

  1. Lagu Karya Susilo Bambang Yudhoyono

Manca Negara Nostalgia

  1. Michael Frank
  2. Julio Iglesias
  3. Shakatak
  4. Imaginations

Islami

  1. Debu
  2. Opick

Orkes Sinten Remen

Lagu Anak-anak

  1. Pripun Dibuka sih mumncum dalam pengeditan terus orang lain bisa edit nanti

  2. pastikan anda sudah log out dari blog.
    di komputer lain, gak akan bisa masuk log tanpa passwords.
    coba aja dari komputer lain.

  3. Nderek tepang.
    Menawi kersa pinarak, kula nggih katah koleksi gending jawi lan lagu-lagu jadul 50-70an

  4. Wahhh…… mboten sah dipun dhawuhi kula sampun sowan wongsal-wangsul. Ndilalah pas kula sowan, panjenengan tindak, dados suguhanipun kula mendhet piyambak.
    Matur nuwun, kamas sampun kersa pinarak……………. Wahhh, jan ketiban ndaru aku dirawuhi pakdhe sukalaras.

  5. Pokok-e nyamleng tenan. Matur nuwun

  6. Mas Haswani.
    Matur nuwun sudah berkenan mampir dan mohon maaf jika masih kurang berkenan.

  7. Mbok menawi wonten gending tayub versi Tulungagung + Malang-an. Nuwun

  8. Mas Hashwani, Insya Allah badhe kula usahaaken.

  9. Matur nuwun sak derengipun. Kula tengga sinambi nge-download gending-gending sanesipun.

  10. Gending pahargyan temanten hambok dipun bikak link ipun Dimas.

  11. wah ngak ada mbah surip ya ?

  12. memang blognya jos ….. niki sejatosipun wonten kaset nanging pun risak …. gih ingkang ageng pangapuranipun gih, pengangkah gih ajeng biyantu Blog ipun Bapak…..?

  13. Mas Didik Yth. Matur nuwun sudah kersa mampir.
    Kaset rusak jare bisa didandani. Mangga didandani mawon terus di upload lan panjenengan saya suwun mau jadi author saya melengkapi content di blog ini sperti mas Edy, Mas King, Mas Handoko dsb.
    Salam

  14. Salam kenal .. nice blog
    Saya mencoba download hymne dan mars dharma wanita tapi koq sama filenya
    mohon infonya

  15. Mas Masiran.
    Makasih sudah berkenan mampir. Mohon maaf atas ketidak nyamanan ini. Sudah saya betulkan linknya. Mangga, kalau berkenan download.

  16. Mas Syamsul Arifin
    Sama-sama. Makasih juga sudah mampir di blog ini

  17. Mboten wonten lagu “SKJ” pak Dhe?…senam wajib setiap jumat?

  18. mbak galuh menawi ngersakaken lagu lagu daerah mbanyuwangian kulo gadhah kathah sanget, hla kulo badhe upload kok dereng saget , nuwun…

  19. blog panjenengan sae sanget….
    kula inggih remen kaliyan kesenian tradisional.
    lajeng enget jaman rikala alit….

    sugeng makarya….

  20. Lagu-lagu perjuangan rumiyin kados wonten mbak/mas, kok sakmeniko mboten wonten saweg ndak pundi?

  21. Lagu-lagu perjuangan rumiyin kados wonten mbak/mas, kok sakmeniko mboten wonten saweg ndak pundi?

  22. Jeng Boma.
    SKJ saya punya kasetnya, cuma masih dalam upaya convert…. Mohon maaf terpaksa harus tertunda.

  23. Mas Hendik
    Lha mbok Gendhing banyumasannya di upload dan berkenan di link kesini untuk melengkapi kerinduan penggemar seni tradisi. Saya tunggu.

  24. Mas Budhi Setyawan.
    Inngih, mas. Mugi-mugi kanthi emut nalika yaksih alit lan ngemataken seni tradisi ndadosaken kita saya remen lan tresna dhateng budaya daerah.

  25. Mas Nurhadi FK
    Lagu perjuangan, badhe kula lingk malih. Sementara terjadi broken link jadi gak bisa diakses. Nyuwun pangapunten. Segera saya lengkapi.

  26. Kangen kaliyan uyon-uyon nyamleng Gendhing Jawi, nuwun sewu, dalem sampun ngundhuh “Bawa Dhandhanggula dhawah Ldr Sri Kaloka Kalajengaken Kinanthi Sandhung Lr Slendro Manyura”. Mugi hanndadosaken kerso hing manah panjenengan, mbak/mas Galuh (?). Matur nuwun sanget.
    Salam saking Bandung

  27. Mas Prapto
    Salam ugi saking Sragen
    Wah, taksih kemutan gending jawi, ta…….
    Wonten rencana mudik? dhateng pundi konduripun?

  28. njih nanti kalo ada saya nyuwun download..eh menopo kagungan videonipun pindah?.. ( nglunjak meniko pak Dhe , hehe sanes ati kalian rempelo lho nanging ati kaliyan menthokipun kemawon), sbab sampun kesupen gerakanipun…. :)

  29. mbak galuh, saya juga suka campursari versi CSGK (campursari gunung kidul) pimpinan manthous, kira-kira mbak galuh punya koleksinya ndak?

  30. Mas Wiyana
    Untuk Campyrsari Gunung Kidul (CSGK) saya kira dipasaran sudah banyak tersedia, baik yang Video maupun yang audio. Jika saya paksakan untuk upload, saya khawair kualitasnya tidak sebagus kalau penjenengan mundut langsung.

  31. Mbok menawi sampun ketinggal sepur kulo tebih saking wonogiri nembe nderek gabung. Raos trenyuh dene panjenengan kerso ngleluri kabudayan jawi…..

  32. mangga, saking wonogiri selamat bergabung………………………….

  33. sama-sama, bos

  34. sudah lama pingin ndengerin wayang anom suroto kesampaian juga.. suasana jadi tenang…kaya di kampung

  35. Mas Sukono
    begitulah, mas…… blog ini dibuat untuk membangun kenangan yang barangklali masih tersisa. Sel;amat bernostalgia…..

  36. matur nuwon sanget mas,blog panjenengan lengkap tembang tradisional jawi,kulo remen,maturnuwon

  37. sami-sami, mas

  38. Matur nuwun mas.
    Koleksi njenengan bade kulo aturaken konco ingkang wonten “njobo pager” supados tambah kangen Indonesia utamane tanah Jawi.
    Nuwun.

  39. Mangga, mas. Silahkan semoga seni jawa semakin dikenal

  40. Kangen kaliyan uyon-uyon nyamleng Gendhing Jawi, nuwun sewu, dalem sampun ngundhuh “Bawa Dhandhanggula dhawah Ldr Sri Kaloka Kalajengaken Kinanthi Sandhung Lr Slendro Manyura”. Mugi hanndadosaken kerso hing manah panjenengan, mbak/mas Galuh (?). Matur nuwun sanget.Salam saking Bandung
    +1

  41. Sami-sami mas….

  42. Mangga silahkan. Kirim saja kemari, untuk diconvert dan nikmati bersama

  43. Ijin download lagu kudu misuh nggi mas…..rumiyen nate DL ning kinging format entek kabeh sak wayang2e…..mangke bade kula puter wonten radio ketingalane pas kalian kahanan sak menika…..

  44. mangga, yen badhe misuh….

  45. mas, menawi pareng kula nyuwun keroncong saking pak ismanto. matur nuwun..

%d bloggers like this: